Om Carrier

Carrier är världsledande inom tillverkning av energieffektiva luftkonditioneringssystem och ingår i United Technologies Corporation (UTC).


Carrier erbjuder ett omfattande sortiment av klimatlösningar för hemmet eller kontoret såväl som för stora lokaler såsom arenor, sjukhus och köpcentra. Carrier tillverkar även kompletterande produkter.

Willis Carrier uppfann världens första mekaniska system för luftkonditionering 1902. Sedan dess har forskning, kreativitet och ständiga innovationer varit den grundläggande drivkraften bakom företagets filosofi, framgång och ledarskap.

Carrier Corporation (www.carrier.com) är ledande leverantör av värme, ventilation, luftkonditionering och kyla (HVAC) system, komponenter, styrutrustningar och tjänster för bostäder, kontors-, industri- och transportapplikationer och storköksutrustning. Det är ett dotterbolag till United Technologies Corporation (UTC) (NYSE: UTX).

Företaget har ett nätverk av forsknings-och utvecklingscentra och 67 produktionsanläggningar och sju ledande konstruktionscentra runt om i världen. Carrier distribuerar produkter och tjänster via ett världsomspännande nätverk av ägda eller oberoende distributörer och återförsäljare i mer än 180 länder på sex kontinenter.

Carrier är marknadsledande i Europa, Nordamerika, Latinamerika och Mellanöstern / Afrika, och har det bredaste utbudet av luftkonditioneringsutrustning från 2 kW till 5 MW kapacitet.


United Technologies Corporation producerar högteknologiska produkter och tjänster till kunder världen över över via sina branschledande företag: Carrier, Hamilton Sundstrand, Otis, Pratt & Whitney, Sikorsky, Kidde, Noresco, Chubb, Automated Logic Corporation, UTC Power etc.

 

Vårt uppdrag och syfte
Att vara våra kunders första val för luftkonditionering, värme- och kyllösningar överallt i världen.

Vi gör världen till en bättre plats att leva på genom att skapa en bekväm, produktiv och hälsosam miljö, oavsett klimat, och genom att åstadkomma säker transport och förvaring av livsmedel. 

Sedan år 2000 har Carriers luftutsläpp och vattenanvändning minskat med mer än 30 procent.Bara under 2007 minskade vi våra koldioxidutsläpp med 11 procent.
 

Våra värderingar


Resultat
Vårt resultat är en viktig återspegling av vilka vi är och utgör ett bevis på vår förmåga att infria våra löften till våra kunder. Vi vill uppnå förstklassiga resultat och strävar efter kontinuerlig tillväxt och efter att ytterligare stärka vår ledande position.

Innovation
Vi är ett idébaserat företag med stort engagemang för forskning och utveckling. Vi vill skapa klimatlösningar där vi både ökar människors komfort och tar hänsyn till miljön, och förbli marknadsledande i att uveckla nya innovativa och kraftfulla produkter. 

Medarbetarnas utveckling
Våra medarbetare är vår mest värdefulla tillgång. Vi värderar mångfald och tror på att bygga en kultur av inspiration och ömsesidig respekt där personlig och professionell utveckling uppmuntras.

Kundvård
Att ge optimal service till våra kunder har högsta prioritet. Vi lyssnar på våra kunder och tillmötesgår deras önskemål. Vi gör det lätt att göra affärer med oss och vill uppnå hundraprocentig kundtillfredsställelse. 

Affärspraxis
Vår verksamhet drivs av en grundläggande känsla av globalt medborgarskap och ansvar. Vi uppfyller de högsta etiska och miljömässiga standarderna och vill aktivt stödja de samhällen där vi är verksamma.

Kvalitet
Vi strävar efter att uppnå högsta kvalitet i allt vi gör.
 

Nyckelfaktorer som gör oss unika

 • Välinarbetat, världsledande produktmärke.
 • Marknadens bredaste produktprogram, från det minsta (1kW) till det största (flera MW).
  Saknar motstycke i branschen.
 • Hög kvalitet - stor satsning på produkt- och systemutveckling.
 • Ett välorganiserat företag med unik kompetens.
 • Komplett, lokal service. Rikstäckande återförsäljarnät i Skandinavien.
 • Integrerade produkter. Levererar produkter som kan samköras.
 • Eurovent-certifiering ger produktgaranti. Presenterade data är tillförlitliga och har testats i oberoende laboratorier.
 • Samtliga produkter är anpassade till europeiska normer och förhållanden.
 • Senaste teknologin, t ex elektronik, kompressorer och fläktar.
 • Produkterna består. Inga dagssländor. Carrier är ett gediget märke, det går t ex alltid att få tag i reservdelar. Det kan kunden lita på.
 • Internationell, global verksamhet i ryggen.


Carrier i Sverige

Carrier består idag av drygt 40 kompetenta medarbetare och har huvudkontoret i Göteborg, vi har även försäljnings- och servicekontor i Stockholm och Malmö samt ett rikstäckande återförsäljarnät. Carrier står för utveckling, tillverkning, installation, drift och service av klimatanläggningar. All den kunskap som krävs för att ge dig ett bra och hållbart inomhusklimat. Carrier är inte bara störst i världen, vi är också först, redan 1915 grundade Willis Carrier det företag som har över 32 000 anställda över hela världen.


- Oavsett att vi är ett globalt företag, vet vi att affärer görs lokalt...

 

Läs gärna vår  Integritetspolicy och ta del av hur vi behandlar information och personuppgifter

Här kan du ta del av vår kvalitetspolicy