Senaste nyheterna

Läs vår senaste publikation

 

Smart City Heating and Cooling

 

The Chartered Institue of Building Services Engineers (CIBSE) är en brittisk myndighet för byggtjänsteknik. Den publicerar riktlinjer och koder som är internationellt erkända som auktoritativa och fastställer kriterierna för bästa praxis inom yrket. Carrier uppmanades att bidra till en CPD (continuous professional development / kontinuerlig professionell utveckling) på linjemodulen för smarta städernas uppvärmning och kylning som kan hittas här: https://bitly.is/2lyADKa

 

5 september

Öppet Hus hos TF Service

 

Det är alltid väldigt givande och inspirerande att få komma ut till våra kunder på besök. I veckan var vi inbjudna till Teknisk Fastighetsservice AB i Umeå på Öppet Hus och vi var inte sena med att tacka ja! Under dagen arrangerades det tävlingar och kunder fick möjlighet att träffa oss leverantörer och ställa frågor på plats. 

Tack för en mycket trevlig tillställning!

Öppet Hus TF Service _550x 400px 

17 maj

EMEAs bästa säljare 2018

 

Varje år belönas de bästa säljarna inom UTC Climate, Controls & Security International Operations med en prestigefylld resa samt 1 års medlemskap i Presidents Club, ett nätverk för de bästa säljarna inom UTC CCS. Det är med glädje vi kan berätta att från Carrier AB finns Tyko Sandell  representerad som en av EMEAs mest framgångsrika och bästa säljare under 2018.

Presidents Club 2018


För att för att fira sin framgång tillsammans med de andra vinnarna flög Tyko i slutet av april tillsammans med sin fru till Dominikanska Republiken för en 4-dagars resa i lyx. Från affärsområdet EMEA hade 15 personer belönats med detta fina pris och totalt var det ca 100 personer från världens alla hörn, som samlats för att fira deras gemensamma framgångar.
 
Grattis Tyko! Hur lyckades du kamma hem vinsten? Var detta ett mål eller kom priset som en överraskning?
- Priset kom som en fullständig överraskning!! säger Tyko Sandell glatt. Han fortsätter: "Visserligen uppnåddes målen 2018 med ett rejält extra plus och jag har inte tvekat att sälja de nya produkter som har lanserats under 2017/2018, men absolut en överraskning. Jag blev kallad till ett telefonmöte av en amerikan och trodde först att det var ett misstag, men när de hade gratulerat 5 ggr, så förstod jag att det var något riktigt häftigt på gång."

Du är alltså en av EMEAs bästa säljare, vad är ditt bästa tips för framgång?
- Som grund har jag ju mer än trettio år i branschen och inom företaget. Det bidrar till en stabil grund, men generellt så gäller det att behandla kunden med respekt, eftersträva korta svarstider med så korrekta svar som möjligt och efterfrågar de något som vi inte kan leverera, tipsa då om någon som kan det. Då ringer ju kunden ringer dig nästa gång också, för det i slutändan blev bra.

Men detta var inte första gången du vann denna titel, berätta mer!
- Nä, helt rätt! Våren 2017 fick jag ju nöjet att resa till Aten en vecka, även då tillsammans med de bästa säljarena och ledningen inom EMEA. Var även denna gången ca 100 deltagare från hela världen och det blev en del utflykter till Akropolis m.m. Jag blev kompis med ett gäng som arbetar inom affärsenheten Asia, som skrattade så fort man sa något. Antagligen var det min engelska accent som ställde till det. Vi hade det mycket trevligt!

Vi gratulerar Tyko än en gång och hoppas att 2019 blir ett minst lika framgångsrikt år för vår säljarkår!

9 maj

Carrier Business Line 30RBS

 

Behöver du omedelbart få tag på en kylmaskin som du kan använda till så gott som vad som helst? 

Den här säsongen kan man under en begränsad tid beställa AquaSnap 30RBS Business Line. Serien är redo, att till ett förmånligt pris, omedelbart skickas från lagret och kommer med en hel mängd olika alternativ.

Läs mer här!

 

30RBS_businesslineAquaSnap_greenspeed_logo

 

1 april

Den nya serien Carrier AquaForce® PUREtec™ högtemperatursvärmepumpar

 

AquaForce PUREtec 61XWHZE

Den nya serien Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE är en ny generation högtemperatursvärmepumpar som använder köldmediet HFO R-1234ze, som har ett lägre GWP-värme, och tillhandahåller varmt vatten upp till 85 grader Celsius. Carrier, ett världsledande företag inom high-tech värmelösningar, luftkonditionering och kylning, är en del av Carrier, en globalt ledande leverantör av innovativa automationstekniker för värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC), kylning, brand, säkerhet- och byggnation.

Den nya serien 61XWHZE erbjuder mer hållbara kyl- och värmelösningar och använder sig av  förnybar energi. Värmepumpen kan utnyttja både naturliga källor såsom grundvatten och havsvatten samt spillvärme från t ex datacentra, gråvatten eller industriprocesser och på så sätt erbjuda hållbara energilösningar för flera värmeapplikationer.

Kombinationen av Carriers teknik och HFO-köldmedium gör att AquaForce PUREtec 61XWHZE kan komplettera traditionella värmepannor i anläggningar för exempelvis fjärrvärme eller industriprocesser. 61XWHZE-enheter kan producera kallt och varmt vatten samtidigt för att kunna vara ett supplement till värmepannor och ersätta kylare. Enheterna är högeffektiva och uppnår ett COP på 3,0 eller mer.

»Fler och fler regeringar ger ekonomiskt stöd till miljöprogram riktade mot produktion av förnybar värme,» berättar William Doll, Marketing Manager Europe, Carrier HVAC Europe. Han fortsätter: »Vi har redan idag prestigfyllda projektreferenser från Schweiz, Norge, Sverige, Frankrike och Nederländerna för flera anläggningar såsom datacentra, fjärrvärme, processapplikationer, arenor eller sjukhus där 61XWHZE högtemperatursvärmepumpar används.»

 

Smart värmedrift och smart urbanisering! Läs mer i vår broschyr HÄR   

Aqua Force At The Heart Of Smart Cities

19 mars

Carrier levererar kyla även under vintertid

 

Även under vintertid behövs det kyla. När Borås Energi bygger om styrsystemet i deras kylcentral hyr man en maskin (30RBP260) från Carrier AB som levererar kyla till Lasarettet.

 

30RBP260_Borås Lasarett

30 januari

Läs vår senaste publikation

 

"The Future of Heat Pumps in Data Centers is here and supports smarter urbanization"

Läs gärna den inspirerande artikeln "Heat Recovery from Data Centers" skriven av Tim Ashton och publicerad på Stockholm Data Parks hemsida.

Länk till artikel: stockholmdataparks.com/partner-insights/

 

Partner Insights _520x 90

13 december

Träffa vår senaste medarbetare!

 

Desirée är vårt senaste tillskott på Carrier med placering i Göteborg. Desirée kommer senast från en roll som kyltekniker på Sodexo. På Carrier kommer Desirée att arbeta med service och eftermarknad.

 

Berätta lite om dig själv
Jag kommer från Motala från början och flyttade till Göteborg för arbete för lite drygt 2 år sedan, har en bakgrund inom bygg och teknik och ser en framtid att fortsätta utvecklas inom det yrke jag valt.

Hur kom det sig att du valde denna karriärväg?
Det var min tidigare chef som tipsade mig om att det fanns en utbildning som hette Kyl- och ventilationstekniker och som fanns i Mjölby. Jag var vid detta tillfälle praktikant som rörläggare på Bravida men jag tyckte det lät väldigt intressant och jag valde att söka till utbildningen.

Vad har du för bakgrund?
Jag har under 10 års tid arbetat som vikarierande idrottslärare, men efter så många år kände jag att jag behövde testa på något annat och det var då jag tog kontakt med Bravida varpå jag påbörjade en praktik hos dem.

Det är få kvinnor i branschen, hur ska vi göra för att bli fler?
Bara det faktum att jag arbetar i branschen och nu får möjligheten visa det, kanske gör att någon som är nyfiken på yrket väljer att titta närmare på de olika utbildningar som finns eller ta direkt kontakt med ett företag inom kyla för se vad de har för behov.

Vad får du göra på Carrier?
Jag har hittills bara varit här ett par veckor men jag kommer att fokusera på service inom klimatkyla.

Hur trivs du hittills?
Kanonbra! Jag känner mig faktiskt lite som hemma. Redan under min utbildning fick jag möjligheten att arbeta med Carriers produkter och jag tyckte redan då att allt kändes så genuint och jag känner verkligen att jag trivs bra här. 

Kan du berätta något om dig själv inte många andra vet?
Jag är veteranintresserad och jag åker varje sommar iväg på olika utställningar för veteranmopeder. Själv kör jag en Fram king från 1962, det är min pärla! Jag är även trädgårdsintresserad och har en liten odling hemma på min balkong.

19 november

Lyckat återförsäljarmöte i Göteborg


Mellan 8-9 november var Carriers återförsäljare inbjudna till att under 2 dagar får större inblick i Carriers organisation, produktportfölj och strategi.

Under dessa dagar gick vi bland annat igenom några av de initiativ som vi kommer att fokusera på under 2019. Vi gästades av William Doll, Marketing Manager Commercial Chillers & HX, som mycket engagerat beskrev Carriers strategiska produktportfölj samt Gerard Lavery, ansvarig för samtliga fabriker i Europa, som beskrev hur vi arbetar med kvalitet-, leverans- och kommunikation.

Vi vill tacka alla som deltog på återförsäljarmötet och vi ser redan nu fram mot 2019 med alla de möjligheter vi står inför.

 

Carrier ÅFträff nov2018

15 november

God uppslutning på Malmökontoret!


Det var engagerade åhörare inom konusltbranschen som idag tagit sig till vårt kontor i Malmö för att lyssna till vår expert Tyko Sandell, som höll i föreläsningen beträffande köldmedier.

Näst på tur står Stockholm, den 15 november hoppas vi att ni vill komma och lära er mer om köldmedier! 

 Frukostföreläsning 01 Malmö 181025

25 oktober